Cancerpatienter från Stockholm till Finland för vård

Hem Fokus Cancerpatienter från Stockholm till Finland för vård
Cancerpatienter från Stockholm till Finland för vård

Resursbrist vid cancervården i Region Stockholm gör att patienter i behov av strålbehandling skickas till Finland för vård. Region Stockholm kan i nuläget inte uppfylla de tidsramar som finns för behandling.

Annons

Ett antal cancerpatienter i Region Stockholm kommer att behöva resa till Finland för att få vård och behandling i tid. Främst handlar det om kvinnor med bröstcancer som ska få strålbehandling i Finland. Orsaken till sjukvårdsresorna till Finland är resursbrist i Stockholm.

Flera patienter kommer nu att erbjudas behandling i Finland, vilket innebär ökade kostnader för Region Stockholm. Utöver kostnaderna för behandling i Finland tillkommer resekostnader, helpension och boende under tre veckor samt hemresor på helger.

Region Stockholm har även använt sig av strålbehandling i andra regioner i landet, men där finns inte ytterligare platser att tillgå. Detta innebär att man har fått vända sig utomlands och till Finland för att klara cancervården.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!