’Vi är oroliga att vi kommer att få allt högre försörjningskostnader’

’Vi är oroliga att vi kommer att få allt högre försörjningskostnader’

Stefan Olsson (SD) är kommunalråd i Landskrona. Just i dagarna är han och partiet aktuella med en ny rapport, som man har låtit ta fram: ’Sanningen om massinvandringens påverkan på Landskrona kommun’ (länk finns nedan för den som vill läsa). Rapporten handlar framför allt om ökande kostnader i kommunen. NB Nyhetsbyrån slog en signal till Olsson för att få veta litet mer.

Annons

Varför har Sverigedemokraterna i Landskrona tagit fram den här rapporten?

-Kommunerna i Sverige står inför en stor utmaning kring välfärdsfrågorna. Det gäller speciellt efter den stora migrationsvågen 2015. Det finns siffror som visar hur samhället och våra kommuner påverkas, men de är ofta rätt obekväma för dem som styr och de offentliganställda tjänstemännen. Därför har vi själva grävt fram en del statistik för att lyfta fram sanningen.

Men har inte SD haft ett nära samarbete med kommunledningen i Landskrona? Då borde väl också en del av skulden till dagens problem ligga hos er?

-Nja, vi har egentligen inte haft ett samarbete med den styrande ’treklövern’ (Liberalerna, Moderaterna och Miljöpartiet). Vi har ofta varit överens om de stora frågorna, men när det sedan gäller just migrationen har det inte varit så mycket de enskilda kommunerna kan göra. Frågan har legat på statens bord. Däremot har vi märkt att kommunledningen inte vill lyfta fram de problem migrationen har medfört och som vi nu står inför. Därför väljer vi att göra det.

Och vad händer nu? Sker inget positivt i Landskrona vad gäller arbetsmarknaden?

-Jo, vi har ju en tillverkningsindustri, en servicesektor, en del detaljhandel… Arbetslösheten har sjunkit, men till stor del har det handlat om subventionerade jobb. De pengarna tar slut vid nyår och då är vi rädda att det återigen blir bidrag som gäller för många…

Hur skall rapporten användas?

Annons

-Nu skall budgeten läggas inför hösten. Då är det bra att ha siffror som visar hur det verkligen ser ut, för vi är oroliga att vi kommer att få allt högre försörjningskostnader i kommunen.

Christopher Jarnvall

 

https://landskrona.sd.se/wp-content/uploads/sites/10/2019/07/Massinvandringens-påverkan-på-Landskrona-kommun-final.pdf

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!