Elsparkcyklist misshandlade polis efter tillrättavisning

Hem Fokus Elsparkcyklist misshandlade polis efter tillrättavisning
Elsparkcyklist misshandlade polis efter tillrättavisning

En polis i Stockholm fick föras till sjukhus efter att ha misshandlats av en vårdslös elsparkcyklist. Elsparkcyklisten hade då tillrättavisats av polisen, och flydde sedan platsen. Polisen lyckades inte gripa elsparkcyklisten men har goda möjligheter att finna våldsverkaren.

En vårdslös elsparkcyklist tillrättavisades av en polis vid Hornstull på Södermalm i Stockholm vid 18-tiden på torsdagskvällen. Polisen var ur tjänst men legitimerade sig och bad elsparkcyklisten att köra lugnare och mer respektfullt efter det att denna nästan kört på flera flanörer.

Elsparkcyklisten svarade med att slå polisen rakt i ansiktet med knuten näve. Därefter flydde våldsverkaren platsen under tumultartade former. Mannen lämnade bland annat en dyrbar klocka och elsparkcykeln längs flyktvägen. Trots en sökinsats i omgivningarna kunde våldsverkaren inte påträffas.

Polisen har gott hopp om att kunna finna den misstänkta gärningsmannen, då elsparkcykeln ska ha varit hyrd. Den misshandlade polisen fördes till sjukhus för att sys.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!