Militanta vänstern och dess ’nyttiga idioter’

Militanta vänstern och dess ’nyttiga idioter’

Härom dagen såg vi hur Greta Thunberg och mamma Malena Ernman poserade i AFA-tröjor. De gjorde någon form av PR-kampanj och spred nya domedagsprofetior. Och hovet av agenda-journalister jamsade med. Men vad sysslar Thunberg och hennes hejarklack med egentligen?

Annons

Vänstern har kidnappat miljöfrågorna. Ett ganska smart drag, eftersom det är lättare att få sympatier från breda grupper inom mer sansade politiska kretsar om man pratar om miljökatastrofer än om man skriker om att konfiskera produktionsmedlen och avliva kapitalisterna.

Men i grunden är det samma vänster som kör en ny fråga. Men en extremvänster som är betydligt mer uppblandad av andra politiska schatteringar.

Och visst är det svårt att tycka annat än att miljön är viktig och att vi bör hushålla med jordens resurser. Det är bara det, att detta handlar om makt och problemformuleringsinitiativ. Miljö och klimat är mest en bra fråga att verka genom. Den är rätt svår att vifta bort.

PR-kampanjen med AFA-tröjan – som har fått folk att gå i taket (precis detta var väl avsikten) – handlar om att stötta den militanta vänster, som nu har kidnappat miljöfrågorna. Det var möjligen detta man ville dölja med en avledande manöver.

Greta Thunberg och hela hennes PR-uppbåd samarbetar med en snabbväxande utomparlamentarisk organisation som kallar sig ’Extinction Rebellion’.

En av deras förgrundsgestalter – Jonathan Pye – har på sociala media tidigare setts efterlysa jurister och studenter som är specialiserade på lagstiftningen kring civil olydnad. Allt från ohörsamhet mot ordningsmakten och egenmäktigt förfarande till sabotageverksamhet mot skyddsobjekt. Frågan är sedan: Vilka organiserade krafter ligger bakom den här rörelsen?

Miljörörelsen påminner om fredsrörelsen under det kalla kriget. Det fanns starka krafter bakom. På den tiden låg Sovjetunionen och dess satelliter bakom och stöttade de nyttiga idioterna som demonstrerade mot USA och dess allierade i väst.

Annons

Vilka krafter tjänar på Greta Thunberg och den rörelse hon är en del av? Den riktar sig mot väst och vårt sätt att leva. Vem vinner på att vi säckar ihop under kaos och kriminalitet? För detta är uttänkt och organiserat. Det är ingen spontan rörelse. Fundera!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!