Mördaren var frontfigur i ett integrationsprojekt

Mördaren var frontfigur i ett integrationsprojekt

En 40-årig man med ursprung i Eritrea, boende i Schweiz, åtalas misstänkt för att ha dödat en åttaårig pojke och försökt att döda även pojkens mor genom att knuffa dem framför ett tåg i Frankfurt am Main. Mannen deltog som frontfigur i ett projekt för att illustrera lyckad integration. Det skriver brittiska Metro.

Mannen, som själv har tre barn, är även misstänkt för att ha försökt knuffa ytterligare en människa ned på ett spår, denna gång en 78-årig kvinna, på centralstationen i Frankfurt. Den gamla kvinnan kunde dock rädda sig kvar på perrongen.

Mannen flydde därefter, men fångades in av andra passagerare som höll fast honom tills polisen anlände.

Tidigare har mannen alltså figurerat i en schweizisk annonskampanj för lyckad integration, där han berättar, att han tycker om ’nästan allt som har med Schweiz att göra’. Han berättade även att han tycker om det faktum att alla får hjälp – fattig som rik – samt att han önskade sig ett bättre och lättare liv för sina barn än det han själv hade haft.

Polisen har inte lyckats hitta något motiv bakom mordet på den åttaårige pojken och mordförsöken på de två kvinnorna.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!