Sprängning riktad mot stadshuset i Landskrona

Sprängning riktad mot stadshuset i Landskrona

Sent på onsdagkvällen skakades centrala Landskrona av en våldsam explosion. Någon hade placerat en sprängladdning på ett monument alldeles utanför stadshuset. Monumentet är demolerat och även stadshuset har skadats illa.

Annons

Kommunledningen har suttit i krismöte på förmiddagen med anledning av sprängningen. Polisen ser med stort allvar på detta och betecknar attentatet som en ’särskild händelse’.

Kommunalrådet Stefan Olsson (SD) berättar för NB Nyhetsbyrån att han bor en kort bit från stadshuset och explosionen var mycket påtaglig. Han gav sig genast till sin arbetsplats och kunde bevittna förödelsen.

Polisen tror alltså inte att detta handlar om vanliga gänguppgörelser, som annars ofta förekommer i staden. Landskrona har stora problem med kriminaliteten och har haft sju, åtta sprängningar bara sedan hösten 2018.

Vid polisen kallar man sprängattentatet för ett ’fegt angrepp mot samhället och demokratin.’

Christopher Jarnvall

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!