’Det har blivit som Chicago’…

’Det har blivit som Chicago’…

En man fördes på lördagen till sjukhus med skottskador. Skjutning ägde rum på en parkeringsplats utanför Rosengård Centrum i Malmö. Två män är anhållna för försök till mord. Den ene är den skottskadade mannen. KvP rapporterar.

Annons

Parkeringsplatsen spärrades av. Strax efter lunch anlände polisens tekniker till platsen och någon timma senare hävdes avspärrningarna, efter det att teknikerna hade gjort sitt jobb.

Den skottskadade mannen var under lördagkvällen inte längre kvar på sjukhuset utan överflyttad till polisens förvar.

Ett vittne, som har bott i Rosengård i över 30 år, känner sig otrygg: ’Det börjar bli jävligt här. Vid 2016 började skjutningarna och man vågar inte längre gå ut på kvällen, även om det inte hänt mig något. Det är inte samhällets fel att det blir bråk – det är människors fel.’

Ett vittne konstaterar, att ’det har blivit värre – Sverige är inte vad det har varit längre’. Ett annat vittne säger: ’Det är livsfarligt att gå här. Det skjuts och sprängs…’

Ett vittne, en kvinna som bor på annat håll men ofta handlar i Rosengård Centrum, säger: ’Man är rädd men samtidigt är man van. Det har blivit som Chicago. En del hamnar på fel ställe vid fel tillfälle och oskyldiga kan drabbas.’

Kvinnan konstaterar vidare: ’Det är mycket överfall och skottlossningar, så nu måste man hela tiden hålla koll. Man känner sig obekväm när man är ute – så var det inte tidigare.’

Ytterligare ett vittne, en kvinna som brukar handla i Rosengårds Centrum, säger: ’Jag blir orolig och känner rädsla när sådant här händer. Jag läser i medierna om brott hela tiden. Jag kollar alltid runtomkring mig. Polisen borde ha bättre koll – det händer för mycket. Det är ett otäckt kaos nu, jag har en ständig rädsla.’

Annons

Rosengård, i Sveriges tredje största stad Malmö. En lördag i augusti 2019.

Christopher Jarnvall

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!