Våldsdåd i Kristianstad med flera skadade – däribland en polis

Våldsdåd i Kristianstad med flera skadade – däribland en polis

Flera polispatruller och ambulanser har skickats till en adress vid Norretull i Kristianstad. Detta med anledning av ett pågående våldsbrott. Polisen är för närvarande förtegen om vad som har inträffat, men bekräftar att flera personer är skadade. Lokaltidningen rapporterar.

Annons

Strax före lunch på måndagen inkom larm om ett pågående våldsbrott. Minst fyra personer – varav en skadad polis – skall ha förts iväg av ambulans. Polisens skada sägs dock vara självförvållad.

Ett vittne berättar, att en man har setts springa från platsen till fots: ’Dottern var ensam hemma när hon vaknade av att någon befann sig i lägenheten. När hon var på väg ut, mötte hon en naken man som tog sig ut på våran balkong. Vi är bara glada att det inte hände min dotter något.’

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer, som har sett eller hört något från händelsen. Hela kvarteret är avspärrat och utöver fyra ambulanser, som redan har lämnat platsen, står fyra ambulanser på plats i väntan på att man kan gå in i den aktuella lägenheten.

Två personer har frihetsberövats med anledning av brottet. Polisen arbetar fortfarande på plats med att samla in vittnesmål.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!