Vänsterns avledande manöver – för att vi skall glömma…

Vänsterns avledande manöver – för att vi skall glömma…

Det är bråttom! Jorden kan inte vänta! Klimatet kan inte vänta! Greta Thunberg och hennes lärjungar inom vänstern tutar ut sitt budskap. Vänstern – inte minst extremvänstern – har hittat ett utmärkt sätt att bli rumsren. Och även accepterad av snäll och foglig medelklass.

Annons

Vi förväntas bli skräckslagna och göra som de säger: Ställ bilen och tag lådcykeln när du storhandlar! Flyg inte! Köp inte nya kläder! Får man ens tvätta de gamla kläderna numera?

Vänstern har så bråttom, så bråttom. Och visst – vi skall vi ge akt på miljön och gärna fundera på överkonsumtion eller vårt bruk av bilen i alla situationer. Men vi måste framför allt genomskåda budbärarna!

Detta handlar inte om miljön.

Detta handlar om att sätta agendan och rycka intresset från en av de viktigaste frågorna just nu i vårt land liksom i andra västländer: Det kaos åratal av okontrollerade migrantströmmar till länder som ståtat med att vara ’humanitära stormakter’ har förorsakat.

Härhemma – fjärran från de maktens boningar, där Greta Thunberg och hennes svans numera predikar – oroar sig människor för sin överlevnad. På många håll i vårt land vågar man inte längre gå ut på kvällen.

I Rosengård i Malmö kallar invånarna sin stadsdel för ’Chicago’. Och det finns många områden där svensk lag och ordning har kapitulerat. De boende oroar sig för att bli skjutna, sprängda, rånade. De oroar sig för att få sin egendom förstörd och sin bil uppeldad. Bränna bilar… Ja, där har vi för övrigt riktiga miljöbovar!

Men vänstern blundar och tittar åt ett annat håll. För den tongivande vänstern är ofta vit medelklass och bor i områden, där man inte behöver oroa sig så mycket för att ens barn skall enrolleras i narkotikaligor och sedan bli ihjälskjutna. I stället kan man pilla sig i naveln och predika flygskam. För andra, vill säga. Själv kan man unna sig en flygresa till soligare trakter…

Annons

Det vänstern sysslar med – understödd av etablerade media och journalister som inte gör sitt jobb utan agerar propagandamakare – är en avledande manöver. Med klimatet är det brådis, men i Rosengård, Bergsjön och Tensta, där folk sedan åratal har vant sig vid att leva i ett tillstånd som påminner om lågintensivt krig, där kan man gott härda ut. Där har vänstern inte så bråttom.

Och på högsta tänkbara nivå drar man liknande valser. Stefan Löfven har låtit göra en sommarfilm, där udden riktas mot miljardärerna. De fattigas tillkortakommanden – är det miljardärernas fel? Fattigpensionärernas ökande antal är alltså de rikas fel?

Knappast, det är fejk och lögn. Sverige var en gång ett väl fungerande land som nu är på väg ned i källaren. Pensionärerna är fattiga, därför att vänstern slänger pengar på andra människor, som aldrig har bidragit till välståndet. Och det behövs inte ryska troll för att konstatera att Sverige har problem!

Att fattiga är fattiga beror alltså inte på miljardärerna. Det beror på vänsterns totala ignorans – människor har placerats i problemområden, övergivits och plockas bara fram som valboskap var fjärde år. Och fler bidragsbehövande är på ingång. Vänsterns strategi är genomtänkt och cynisk. Och man har själv skapat problemen.

Vi måste få upp ögonen för detta rävspel, detta hänsynslösa politiska taktikspel. Etablerade media gör inte längre sitt jobb, men vi andra kan stöta och blöta de överhängande och verkliga problemen, så att vi kan lösa dem. Annars är vi förlorade i en karusell av skolkande skolbarn och vaga klimatfrågor som tar fokus från dödligt gängvåld i våra kvarter.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!