’Plumpt och pinsamt’

’Plumpt och pinsamt’

Naturligtvis blev den lilla norsk-svenska gränsduell mellan Høyre och Socialdemokraterna, som vi skrev om tidigare i dag, en möjlighet för andra att ge sig in i striden. De flesta kommentarer vi har sett talar om att Anders Ygeman (S) är ute i ogjort väder. Så även dem som kommer från den svenska oppositionen.

Annons

Kristdemokraterna och Moderaterna ger sig in i ordväxlingen mellan Anders Ygeman (S) och Norges statsminister Erna Solberg (Høyre). ’Plumpt och pinsamt av Ygeman’, konstaterar Ebba Busch Thor (KD) på twitter.

KD-ledaren skriver vidare: ’Om svenska nazister åker till Norge och sprider sitt hat skyller man inte ifrån sig, man tar det på allvar och gör vad man kan för att städa framför egen dörr.’

Moderaternas gruppledare Tobias Billström är också kritisk: ’När Norges statsminister räcker ut en hand för att samarbeta mot nazister är det allvarligt att det möts med en slap in the face (ett slag i ansiktet) av en företrädare för den svenska regeringen.’ Det säger Billström till AB.

Upprinnelsen till det NB Nyhetsbyrån skämtsamt kallar ’Brödrafolkens fejd’ är ett i sig allvarligt ämne:

Ygeman twittrade till Solberg, att hon borde se sig själv i spegeln, efter det att Solberg hade sagt att det hörs mycket svenska när nynazister marscherar i Norge. Solberg gjorde uttalandet efter moskédådet utanför Oslo och sade också, att hon ville se ett nordiskt samarbete mot högerextremism.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!