Danska regeringen vill se stärkt gränsbevakning mot Sverige

Danska regeringen vill se stärkt gränsbevakning mot Sverige

Den danska regeringen vill se över och öka gränsbevakningen mot Sverige. Orsaken är att två personer som kommit till Danmark från Sverige misstänks ligga bakom ett sprängattentat i Köpenhamn. Den ökade gränsbevakningen mot Sverige skall bidra till sprängdåd inte blir en del av vardagen i Danmark säger den danska regeringen.

Annons

Med anledning av att två personer från Sverige misstänks för ett sprängattentat i den danska huvudstaden Köpenhamn aviserar den danska regeringen om ökad gränsbevakning mot Sverige. Den danska statsministern Mette Frederiksen säger att ökad elektronisk bevakning och fler övervakningskameror kan bli nödvändiga vid gränsövergångar mot Sverige. Den danska polisen ska ges de verktyg som behövs för att stoppa brottslighet över gränsen.

Den danska huvudstaden har under sommaren skakats av brott där gärningsmän från Sverige har varit inblandade. I juni sköts två personer från en förort till Stockholm ihjäl utanför Köpenhamn i en uppgörelse. Tre yngre män från gängkriminella kretsar i Stockholm kunde gripas efter dådet, som misstänkta för dubbelmordet. Även när det gäller sprängattentatet mot den danska skattemyndighetens lokaler i Köpenhamn misstänks nu gärningsmän som tagit sig till Danmark från Sverige.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!