Internationellt flyg till ny flygplats i Sälen

Hem Fokus Internationellt flyg till ny flygplats i Sälen
Internationellt flyg till ny flygplats i Sälen

SAS kommer under vintersäsongen flyga engelsmän och danskar till Sälenfjällen. Med tre linjer och fem avgångar har den nya flygplatsen nu fått internationell trafik. Sedan tidigare har BRA aviserat flera linjer från södra Sverige och Bromma till Scandinavian Mountains Airport. Flygplatsen öppnar i december.

Annons

Flygbolaget SAS har aviserat att man under den kommande vintersäsongen kommer att flyga till den nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport vid Rörbäcksnäs i Sälenfjällen. När flygplatsen öppnar för trafik i december ska SAS etablera tre flyglinjer till flygplatsen, från Danmark och Storbritannien.

Totalt kommer det att bli fem ankomster och avgångar per vecka från och till Köpenhamn, Ålborg och London. För flygplatsen är de nya linjerna en viktig framgång, då man sedan tidigare endast säkrat inrikesflyg från Stockholm-Bromma, Göteborg, Malmö, Växjö samt Ängelholm.

Flygplatsen i Sälen räknar med att ha 350 000 passagerare per år inom en 10-årsperiod. Flygplatsen ska utöver destinationerna i Sälenfjällen även fungera som flygplats för den närbelägna norska skidorten Trysil.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!