Grov mordbrand stoppar tågtrafiken

Grov mordbrand stoppar tågtrafiken

Onsdagens brand i Hässleholm har skadat flera kontaktledningar vid järnvägen. Trafikverket meddelar, att tågtrafiken till och från Hässleholm kommer att vara inställd under torsdagen, men det kan ta flera dagar innan tågen åter går. Det skriver SVT.

Prognosen just nu är, att tågtrafiken norrut kommer igång igen tidigast på tisdag. Detta enligt Skånetrafiken. Man har dock ingen förutsägelse för tågtrafiken söderut. Alla resenärer uppmanas att försöka hitta alternativa resemetoder.

Branden utbröt på onsdagkvällen i ett gammalt stationshus i närheten av järnvägsspåren på Götgatan i centrala Hässleholm. Polisen misstänker att branden är anlagd. Man rubricerar det som grov mordbrand.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!