Kraftigt ökad försäljning av självförsvarsspray

Hem Fokus Kraftigt ökad försäljning av självförsvarsspray
Kraftigt ökad försäljning av självförsvarsspray

Försäljningen av självförsvarsspray ökar kraftigt i Sverige. Tillverkare och leverantörer har svårt att hinna med för att möta efterfrågan. I städer med flera uppmärksammade överfall på kvinnor, som Uppsala, är försäljningsökningen särskilt tydlig.

Annons

En fördubblad försäljning av självförsvarsspray på bara några veckor. Om det rapporterar flera handlare som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med. Orsaken till den kraftigt ökade försäljningen är enligt handlarna en ökad otrygghet i samhället, speciellt hos kvinnor.

Handlare berättar att de som köper självförsvarsspray främst är kvinnor, eller deras partners. Efterfrågan har under senare delen av juli och augusti varit så stor att man har haft svårt att möta efterfrågan i flera butiker. Självförsvarssprayen har tagit slut i butikerna.

Även från produktions- och leveransleden vittnar man om vissa svårigheter att möta den ökade efterfrågan på självförsvarsspray. Försäljningsökningen skedde snabbt och kraftigt, och man räknar från flera handlare med en fördubblad försäljning under augusti jämfört med juli.

Den självförsvarsspray som säljs i Sverige förblindar en angripare under några minuters tid samt färgar densamma. Självförsvarsspray säljs i olika butiker, bland annat matvarubutiker, samt på nätet.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!