Sprängare häktas och överlämnas till Danmark

Sprängare häktas och överlämnas till Danmark

En 22-årig man från Skåne, som greps i tisdags misstänkt för ett sprängdåd i Köpenhamn, häktas och överlämnas till Danmark. Mannen kunde gripas efter att en dansk åklagare hade utfärdat en nordisk arresteringsorder. Han har motsatt sig att bli överlämnad till Danmark. Det rapporterar SVT.

Annons

Gärningsmannen är misstänks för sprängningen vid skattehuset i Köpenhamn den 6 augusti. Ytterligare en misstänkt – en 23-årig man från Malmöområdet – är fortfarande på fri fot.

Tingsrätten har tagit ställning till tre saker: Utlämnandet till Danmark, häktning enligt arresteringsordern från Danmark samt att till dansk polis lämna ut de beslag som svensk polis har gjort. Det handlar om kläder, skor, mobil, USB-minne, minneskort och tv-spelskonsol.

Den 22-åringe mannen som är gripen är tidigare ostraffad, 23-åringen är dömd för misshandel. Båda är skrivna i grannkommuner till Malmö. Den man som fortfarande är efterlyst har ställt upp som kandidat för Vänsterpartiet i ett tidigare kommunalval.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!