Omfattande bränder på tyska landsbygden misstänks vara anlagda

Omfattande bränder på tyska landsbygden misstänks vara anlagda

Under natten mot torsdag brann runt 3.000 höbalar på ett fält i närheten av den tyska staden Sassenberg. Som mest var 120 brandmän på plats för att förhindra att elden spred sig till näraliggande bostadshus samt en lagerhall. Det rapporterar ATL.nu.

Branden kunde kontrolleras efter ett tag, men för att upptäcka kvarvarande glöd tvingades räddningstjänsten att riva upp resterna av höbalarna och släcka en mängd mindre bränder. Bränderna gav materiella skador för motsvarande över en miljon kronor.

Orsaken till bränderna är ännu inte fastställd. Under föregående veckor har dock tusentals balar brunnit på andra ställen i samma region i delstaten Nordrhein-Westfalen. Polisen tror att bränderna är anlagda.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!