’Antifa’ försökte skrämmas – någon fick en yxa i en dörr…’

’Antifa’ försökte skrämmas – någon fick en yxa i en dörr…’

Härom dagen skrev USA:s president Donald Trump en tweet apropå sammanstötningar i Portland, Oregon, mellan ’vit-makt-demonstranter’ och ’antifascister’. Den sade, att han överväger att sätta upp antifascisterna i det internationella nätverket ’Antifa’ på USA:s terrorlista.

Detta, rapporterade Sveriges Radio, väckte tydligen uppmärksamhet och reaktioner, eftersom Trump inte tidigare hade sagt något om att även vit-makt-sidan skulle kunna bli terrorstämplad.

Här i Sverige har NB Nyhetsbyrån talat med Jonas Andersson från Linköping, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Han berättar om att han själv och partikamrater flera gånger har utsatts för ’antifascister’ av det slag som Trump nu vill terrorist-stämpla.

’Det handlade om lokala ’antifascister’ med bland annat kopplingar till den militanta Revolutionära fronten’, berättar Andersson. ’När man först försökte starta SD i Linköping ville ’antifascisterna’ skrämmas. Någon fick en yxa i sin dörr, en annan fick stenar inkastade genom fönstret till sin bostad. Det kändes förstås obehagligt, eftersom han hade barn hemma.’

Jonas Andersson tycker, att det är anmärkningsvärt att skattefinansierad svensk media gör en stor negativ grej av att Donald Trump nu vill kriminalisera människor som faktiskt ägnar sig åt att terrorisera oliktänkande. Det är sällan eller aldrig samma media berättar om vilka typer som faktiskt döljer sig bakom ’Antifa’, menar han.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!