Man skjuten av polis vid insats i Stockholm

Man skjuten av polis vid insats i Stockholm

En man har skjutits av polisen i samband med ett gripande efter en stor polisinsats på Stora Essingen i Stockholm på söndagkvällen. Den skjutne mannen misstänks för förberedelse till mord. Det skriver SVT och Expressen.

Larmet om händelsen inkom till polisen vid 2030-tiden och en stor insats med ett flertal polisbilar och ambulanser pågick sedan långt in på natten. Tungt beväpnad polis fanns på plats och en man sköts och greps misstänkt för brott under natten.

På måndagmorgonen uppgav polisen, att den skjutne mannen nu är anhållen misstänkt för förberedelse till mord. Polispersonal har blivit tvungen att avlossa skott i samband med gripandet. Skadorna på gärningsmannen är inte livshotande.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!