Döms för misshandel i Kil

Döms för misshandel i Kil

Två 16-åringar har i samförstånd slagit och sparkat en jämnåring pojke utanför Sannerudsskolan i Kil i maj. De åtalades och döms nu för misshandel av Värmlands tingsrätt. Båda döms till ungdomstjänst. Det rapporterar SVT.

Den ena 16-åringen dömdes till 60 timmars ungdomstjänst och till att betala 11.000 kronor i skadestånd till offret/målsäganden. Den dömde var också åtalad för olaga hot, men frikändes på den punkten.

Den andra 16-åringen döms till 20 timmars ungdomstjänst.

Misshandeln skedde under bråk mellan olika ungdomsgrupperingar i Kil och filmades och spreds på sociala media. Händelsen väckte stor ilska och upprördhet. Filmen har varit en del i bevisningen mot de två 16-åringarna.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!