Hotfullt ungdomsgäng trakasserar damfotbollslag i Malmö

Hotfullt ungdomsgäng trakasserar damfotbollslag i Malmö

Det damallsvenska fotbollslaget LB07 trakasseras och hotas av ett ungdomsgäng på lagets anläggning i Malmö Ungdomsgänget stör träningar samt hotar lagets spelare och ledare. Problemet har nu fått en sådan omfattning att man överväger att ha stängda träningar och utökat tillträdesskydd på Limhamns IP.

Ett större ungdomsgäng stör det damallsvenska fotbollslaget LB07 vid lagets träningsverksamhet. LB07 – Limhamn/Bunkeflo – uppger att ungdomsgänget vägrar att lämna planen när damlaget ska träna. På planen lämnas inte sällan glasskärvor, cyklar och annat som omöjliggör träningar. När spelare och ledare ber ungdomarna att lämna planen får de ofta ta emot hot. Bland annat har ledare fått höra att deras bilar ska slås sönder.

Ungdomsgänget har även urinerat så att urin har runnit in i damlagets materialförråd. Nu vill LB07 ha Malmö stads stöd för att kunna trygga träningarna för klubbens damfotbollsspelare. Att låsa och stänga Limhamns IP när inte den närbelägna skolan eller föreningens lag tränar på fotbollsplanen kan bli aktuellt.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!