Moderaterna behöver Bali – tryck bort Expressen!

Moderaterna behöver Bali – tryck bort Expressen!

Moderaterna behöver Hanif Bali. Moderaterna behöver däremot inte Ulf Kristersson eller en föredetting som Carl Bildt. Moderaterna behöver vettiga, modiga människor som vågar vara i aktiv opposition och ser möjligheterna att regera.

NB Nyhetsbyrån har under veckan som har gått talat med ett flertal moderater ute i landet.

Det är en ganska dyster bild av partiet och dess ledning som framkommer. Ett parti som agerar efter premisserna i den snäva världen kring riksdagen i Stockholm, men har missat människor ute i landet och framför allt de nya mediala förutsättningarna. Ett parti som Expressen eller Aftonbladet fortfarande dompterar.

Hanif Bali betraktas ute i leden kanske inte som ett partiledaralternativ, men han är omtyckt och medlemmarna konstaterar, att Balis slagfärdighet behövs i ett parti som borde vara i opposition men mest känns ängsligt och svajigt.

Riksdagsgruppen (tydligen rätt ängslig) är irriterad på Hanif Bali, eftersom hans frispråkighet tar mycket tid att förklara. (Varför man nu måste göra det – Bali kan väl svara för sig själv?!) Dessutom är inte Balis språkbruk värre än mycket annat man hör och ser till höger och inte minst vänster.

Men för vänstern är Bali farlig. Därför måste man punktmarkera honom. Därför gnuggar S-ministrarna händerna nu och formligen älskar Bildt!

Ute i landet är moderater snarare förbannade på en nepotistisk partiledning än pro Bali, verkar det. Men utläggningen blir ju densamma. Hanif Bali framstår som den som nu får sitta emellan för partiledningens och riksdagsgruppens amatörmässiga tillkortakommanden och rädsla.

Moderaterna förlorar stort på detta – inte minst på att låta en gammal partiledare och besserwisser som Bildt dra i trådarna. Ett stort misstag. Men viktigast av allt är nog detta: Hanif Bali har begripit var morgondagens media finns och var morgondagens nyheter skapas.

Var regerar t ex Trump? På Twitter! Sedan kan man tycka vad man vill om det.

Sociala media och ’nya media’ är framtiden. Och de blir allt bättre. Expressen, Aftonbladet, Dagens Nyheter och allt vad de heter är gårdagen, trots att de jobbar hårt för att likna alla nya media som kommer fram. Där ligger Bali helrätt.

Så, Kristersson och alla moderata riksdagsmän: Tryck bort Expressen när de ringer! Släpp fram Hanif Bali!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!