Hon ryckte slöjorna av kommunisterna

Hon ryckte slöjorna av kommunisterna

Vänsterpartiet vill utesluta Amineh Kakabaveh, som länge har varit i konflikt med partiledningen. Hon har varit en av de få rakryggade i partiet, en som inte har fallit undan för islamismen. Sannolikt eftersom hon har upplevt eländet på plats i Mellanöstern.

Möjligen är V:s snabba åtgärd föranledd av att Kakabaveh själv har haft planer på att hoppa av. Bättre att förekomma än att förekommas…

Kakabaveh är hursomhelst utmobbad i partiet sedan ett par år tillbaka och nu vill de forna partikamraterna ha bort henne. Bråket med den rakryggade partimedlemmen får konflikten i den moderata partiledningen i dagarna att framstå som en mild västanfläkt.

’Vi har sedan länge varit i en ohållbar situation där vi sedan en tid tillbaka förlorat hoppet om att det skall bli bättre.’ Det sade Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler under pressträffen.

Bättre? Vad menar denne notoriske kommunist egentligen? Att Amineh Kakabaveh skall ompröva sitt rakryggade motstånd mot allt vad hedersförtryck heter? Jo, det är väl det han och partiet vill. Vänsterpartiet liksom även Socialdemokraterna är beroende av stränga muslimska krafter.

Det som gör henne förhatlig bland de forna partikamraterna är, att hon har blottat Vänsterpartiets ansikte – ryckt bort alla slöjor. Eller dragit ned brallorna på kommunisterna, om man nu vill.

Som andra svenskar med rötterna i Mellanöstern – Hanif Bali är ju ett annat aktuellt exempel – blev hon snabbt impopulär inom vänstern, när hon förmedlade den verkliga bilden av islamismen och förtrycket. När hon varnade för att samma elände som plågar Iran eller har företrätts av terrororganisationen IS snabbt växer fram i Sverige.

Det är inte ofta vi lyfter fram en vänsterpartist – eller  ’oberoende socialist’, som Kakabaveh säger att hon numera är – på denna ledarsida. Men Amineh Kakabaveh förtjänar en stor eloge. Hon har varit en väckarklocka för många och en ovanligt rakryggad politiker! Vänsterpartiets mobbningskampanj är avslöjande och skamlig.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!