Pengar till gymnasieamnesti – men inte till försvaret

Pengar till gymnasieamnesti – men inte till försvaret

Det känns långt till nästa val – tre år. Ändå slår regeringen på stort och spenderar mycket pengar på områden som – för den idoge skattebetalaren som vill bygga ett land – känns helt meningslösa. Men till försvaret fanns inga pengar…

Familjevecka blir det, trots motstånd från samarbetspartierna C och L. Tre dagar – inte fem. Men reformen kostar ialla fall fem och en halv miljarder. För att föräldrar skall kunna vara extralediga vid studiedagar och skollov…

Gymnasieamnestin. Denna bisarra produkt av politiker utan konsekvensanalys. Tre miljarder på tre år, är det sagt att den skall kosta. Men det är förmodligen alldeles för lågt räknat. När reformer presenteras, styckas kostnadsbitarna upp för att inte skrämma väljarna.

Friår har Miljöpartiet drivit igenom förr. Då kostade det två miljarder per år. Nu är de på det igen. Men vad skall vi med ett kostsamt friår till?! Problemet är ju att vi redan är för få som jobbar och dessutom alldeles för litet! Det finns redan mängder av människor som lyfter bidrag och har friår – år efter år…

Försvaret då? Nja, där var man njuggare. Det ville inte regeringen garantera. Litet som när familjeekonomin går till Skara sommarland och semester på Kanarieöarna – men hemförsäkringen låter man bli att betala.

Då fick bankerna ta notan. Och i förlängningen vi bankkunder och skattebetalare. För är du det ena, är du i regel det andra. Våra ryggar skall knäckas – oss struntar man i. Och ingen tycker väl synd om bankerna?!

Smart, Magdalena Andersson! Ansvarsfullt! Tjenare, Magda! Finansminister i en av de mest patetiskt odugliga regeringar Sverige har haft i modern tid.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!