Margot Wallström avgår – anger personliga skäl

Margot Wallström avgår – anger personliga skäl

Utrikesminister Margot Wallström kommer att lämna sin post inom en nära framtid. Orsaken ska enligt utrikesministern vara personliga skäl, att hon vill umgås mer med sin familj. Margot Wallström har varit utrikesminister i regeringen Löfven sedan maktövertagandet 2014.

Statsminister Stefan Löfven tappar en av de mest namnkunniga statsråden i sin regering. Utrikesminister Margot Wallström aviserade under fredagen sin avgång, och anger personliga skäl som orsak. Wallström vill umgås mer med sin make och övrig familj framöver, säger utrikesministern till DN.

Utrikesminister Wallström har under sin tid i regeringen inte varit helt okontroversiell. Wallström är bland annat persona non-grata i Israel, efter erkännandet av Palestina samt flera utspel som av Israel tolkas som partiska. Statsminister Löfven har nu bara några dagar på sig att rekrytera en ny utrikesminister innan Riksmötets högtidliga öppnande och Löfvens regeringsförklaring.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!