Våg av stölder på hotell mot lösning

Våg av stölder på hotell mot lösning

Polisen har gripit ett flertal personer som kan kopplas till omfattande stölder och rån riktade mot hotellgäster i Stockholm. Under sommaren rånades många turister på värdeföremål i samband med att de besökte Stockholm och bodde på stadens hotell. Genom analys av övervakningskameror kunde polisen identifiera flera och tidigare kända misstänkta personer.

Under sommarmånaderna har polisen i Stockholm fått ta emot många polisanmälningar från turister som har bestulits under sitt besök i huvudstaden. Stölderna har skett på olika centralt belägna hotell i Stockholm, och har vid många gånger inträffat när hotellgästerna har ätit hotellfrukost. Stölderna har varit så systematiska att polisen tidigt såg ett samband mellan de många stölderna.

Genom analys av hotellens övervakningskameror kunde polisen snabbt identifiera flera tidigare kända personer som kunde misstänkas för inblandning i stölderna. Flera av de misstänkta var medlemmar i en och samma familj, både äldre och yngre familjemedlemmar som ska ha haft olika roller under stöldvågen. Sammanlagt ska stölderna ha omfattat värdeföremål värda ”flera hundratusentals kronor” enligt källor vid polisen som NB Nyhetsbyrån har talat med.

Efter en tids spaning kunde en stor del av de misstänkta gripas vid ett tillslag mot en lägenhet i Sollentuna, norr om Stockholm. I lägenheten påträffades även en större mängd misstänkt stöldgods.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!