Stor rymning från migrationsverkets förvar

Stor rymning från migrationsverkets förvar

Tolv personer rymde från Migrationsverkets förvar i Märsta under natten mot söndagen. De barrikaderade sig i ett rum, krossade ett fönster och tog sig ut. Hälften hade på morgonen fångats in av polisen. Det skriver Expressen.

Under natten har polisen letat efter rymlingarna, bland annat med hundpatruller. Runt 30 enheter har satts in av polisen. Händelsevis befann sig flera patruller i närheten på grund av en trafikinsats. Vid 08.00-tiden på söndagmorgonen hade polisen dock dragit ned på sökinsatsen, trots att hälften ännu var på fri fot.

Enligt polisen finns det inget tecken på att någon av de personer som har rymt är farlig. Det finns en brottsmisstanke om främjande av flykt och skadegörelse i samband med att ett fönster krossades, men själva rymningen är inte olaglig.

Normalt är det migrationsverket, polisen eller en domstol som beslutar om att ta en person i förvar. Även Säpo kan, i samband med att myndigheten ansöker om utvisning, ta en person i förvar. Beslutet anmäls sedan till migrationsverket, som prövar om förvaret skall bestå.

Varför dessa tolv var tagna i förvar förtäljer icke historien. Säpo vill inte heller kommentera rymningen och migrationsverket har inte hörts av.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!