Ungdomsgäng misshandlade 12-årig flicka – utredning nedlagd

Ungdomsgäng misshandlade 12-årig flicka – utredning nedlagd

Ett större ungdomsgäng deltog i misshandeln av en 12-årig flicka grovt i Uppsala. Ett dygn efter den grova misshandeln var utredningen avslutad, då den huvudmisstänkta flickan inte är straffmyndig. Den 12-åriga flickan behövde sjukhusvård och observation efter misshandeln.

Annons

Polisen i Uppsala inledde en utredning efter en brutal misshandel av en 12-årig flicka i staden. Flickan hade tvingats in i en gränd av ett större ungdomsgäng. Inne i gränden omringades flickan av gänget och en annan flicka misshandlade flickan grovt med sparkar och slag. Den misshandlade flickan fick flera djupa rivsår samt stora hårtovor bortslitna.

Misshandeln avbröts av en förbipasserande som larmade polis. Vid polisens ankomst hade ungdomsgänget lämnat platsen. Kvar fanns den skadade och skärade flickan som transporterades till Akademiska sjukhuset av sin mamma. Flickan fick stanna för observation.

En huvudmisstänkt flicka kunde pekas ut, och polisen startade en utredning. Ett dygn efter det att utredningen inletts lades den ner då den huvudmisstänkta flickan konstaterades vara under straffmyndighetsåldern. Ärendet är istället överlämnat till socialtjänsten.

Källor vid polisen i Uppsala som NB Nyhetsbyrån har talat med säger att ett tiotal barn mellan 10-14 år har misshandlats på liknande sätt och av liknande grupper jämnåriga barn sedan årsskiftet.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!