Mordförsök mot äldre man i Trelleborg

Mordförsök mot äldre man i Trelleborg

En man i 80-årsåldern misshandlades grovt i Trelleborg på söndagseftermiddagen. Våldet var så brutalt att polisen utreder händelsen som försök till mord. En misstänkt gärningsman kunde gripas av polis i närheten av brottsplatsen. Den äldre mannen fördes till sjukhus med flera skador.

Annons

Vid 16:10-tiden larmades polisen i Skåne till Nils Holgersson väg i nordöstra Trelleborg. En man i 35-40-årsåldern misshandlade enligt larmsamtalen en äldre man med sparkar och slag. Polisen var snabbt på plats och kunde gripa en misstänkt gärningsman i närheten av brottsplatsen.

Den misshandlade mannen visade sig vara i 80-årsåldern och hade fått ta emot grovt våld mot huvudet i form av flera sparkar och slag. Tillkallad ambulans förde den misshandlade mannen till sjukhus för undersökning, vård och observation. Skadorna ska enligt sjukhuskällor vara omfattande och svåra, men inte livshotande.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt försök till mord. En mindre område i anslutning till brottsplatsen spärrades av under söndagseftermiddagen för kriminalteknisk undersökning.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!