Skottlossning med automatvapen i Nacka – två skadade

Skottlossning med automatvapen i Nacka – två skadade

Två män skadades på söndagskvällen vid skottlossningar i Nacka. En person skadades när en lägenhet i stadsdelen Alphyddan besökts. Strax efteråt skadades en taxichaufför. Polisen misstänker att samma gärningsmän ligger bakom båda skjutningarna. Skadeläget är oklart för de skjutna.

Annons

Ett större polispådrag larmades strax innan klockan 21 på söndagskvällen till Alphyddan i Nacka. Flera personer hade då larmat om automatvapeneld i området. Vid polisens framkomst påträffades en skottskadad man i en lägenhet. Mannen fördes till Karolinska sjukhuset med ambulanshelikopter med allvarliga skottskador.

Strax efteråt påträffades en taxichaufför skjuten i sitt fordon, inte alltför långt från den första brottsplatsen. Även taxichauffören fördes till Karolinska sjukhuset i Solna för vård. Polisen misstänker att det finns ett samband mellan de skjutningarna, men är sparsam med information.

Flera av polisen kända personer togs in till förhör efter skjutningarna. Ingen var dock gripen på måndagsmorgonen, och en större polisinsats fortsätter i jakten på de misstänkta gärningsmännen.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!