Ylva Johansson får ta hand om EU:s migrationsfrågor

Ylva Johansson får ta hand om EU:s migrationsfrågor

Ylva Johansson (S) föreslås få ansvar för migrations- och inrikesfrågor i EU-kommissionen. Det sade den tyska kommissionsordföranden Ursula von der Leyen, när hon presenterade kommissionärerna. TT rapporterar.

’Jag är väldigt glad över att få ansvar för inrikesportföljen inom EU. Tack för förtroendet Ursula von der Leyen. Jag ser fram emot hårt arbete och intensivt samarbete i en kommission med jämn könsfördelning’. Det är Johanssons Twitter-kommentar.

Johansson får ungefär samma portfölj som företrädaren Cecilia Malmström (L) hade mellan 2010–2014. Under den nuvarande kommissionen har greken Dimitris Avramopoulos haft ansvar för dessa frågor.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!