Frankrike skippade ’dialogpoliserna’ – här skjuter man skarpt!

Frankrike skippade ’dialogpoliserna’ – här skjuter man skarpt!

Frankrike har drabbats oerhört hårt av islamistisk terror på senare år. Värre än något annat land i Europa. Många anser Frankrike vara förlorat till islam och terror. Landet har stora sociala problem och en växande muslimsk befolkning.

Annons

Men utvecklingen är ändå inte given. Även om landet idag har sju, åtta miljoner muslimer och attentaten mot kyrkor kan räknas i hundratal. Och även om landets judar har fått nog av hot och trakasserier och lämnar Frankrike.

Frankrike har också en effektiv poliskår, tungt beväpnad och beredd att slå till mot kriminella element. Inte bara föra en meningslös dialog.

Bakgrunden till islamiseringen och terrorn i Frankrike är förstås ytterst det forna franska kolonialväldet, där stora muslimska områden omfattades. Efter Andra världskriget behövdes arbetskraft och man bjöd in människor från kolonierna.

Sedan har man försökt ’ursäkta’ sen islamistiska terrorn med direkta händelser, som fransmännens inblandning i konflikter i Mellanöstern.

De som kom efter kriget – ofta från Nordafrika – blev kvar. I spåren har följt andra, mindre önskvärda, mer subversiva. Frankrike är känsligt och sårbart. Den muslimska befolkningen lär växa, men islamismen ser man ut att få bukt med.

Men man har också en vilja att hårt bekämpa terrorn och idag ser det lugnt ut tack vare franska polisens intensiva och direkta insatser mot brottsligheten. Och tack vare att man i ett tidigt skede har sprängt grupperingar som har hotat samhället.

Runt om i Paris och andra storstäder ser man mängder av poliser. Överallt. Tungt beväpnade med automatvapen, färdiga att utan pardon skjuta ned den som försöker sig på djävulskap. Eller låsa in den som inte bör gå fri och skada andra i samhället.

Annons

Ingen rycker pistolen från en fransk gendarm.

Det känns som en enorm skillnad mot Sveriges tandlösa poliskår och rättsväsende. En poliskår som visserligen består av många duktiga enskilda polismän, men som är bakbunden och tillsagd att hellre föra dialog än handklova buset och låsa in det. Då får man finna sig i att problemen kvarstår.

Skall vi tro, att Frankrikes förmåga att ta sig ur problemen i migrationens och islamismens spår är betydligt större än Sveriges…

Och när såg ni senast patrullerande svenska poliser på sta’n?!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!