Ungdomar spelade fotboll med levande ankor

Ungdomar spelade fotboll med levande ankor

När mannen i Eslöv var ute med sin hund möttes han av en vidrig syn: Flera ungdomar attackerade ankor med sparkar. Då mannen konfronterade ungdomarna hotade de honom – men han lyckades fånga djurplågarna på film. KvP/Expressen rapporterar.

’Förundersökningsledaren kommer att hämta in bilderna och sedan får vi försöka leta upp de här killarna.’ Det säger Mats G Odestål, kommunpolis i Eslöv till KvP.

Brottet skedde i Eslöv i måndags kväll. Tre tonårspojkar såg ut att spela fotboll med levande fåglar. Två tycks ha varit drivande i djurplågeriet. Vissa ankor träffades av sparkar, andra lyckades undkomma.

Hundägaren/vittnet beslutade sig för att gå fram och prata med gruppen yngre män. Då blev de hotfulla och frågade om de skulle sparka på mannens hund i stället. Hundägaren beslutade sig då för att dra sig tillbaka. Men innan han lämnade platsen filmade han alltså dådet.

Händelsen är nu polisanmäld med rubriceringen djurplågeri och eventuellt olaga hot. Polisen är själv upprörd över grymheten och man har goda förhoppningar om att gärningsmännen blir infångade och får stå till svars.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!