Nej, Fichtelius – Odysseus dödade dem alla!

Nej, Fichtelius – Odysseus dödade dem alla!

De flesta av oss hjälper förstås en människa i nöd. De flesta välkomnar också den främling som vill jobba och bli en del av vårt samhälle. Men om han bara vill ta över vår egendom och leva på det vi har dragit ihop, då tröttnar vi och plockar fram långbågen. Precis som Odysseus.

Annons

För er som inte minns vem Erik Fichtelius är: Han var TV:s politiske reporter nummer ett under några år. Sedan blev han lite för mycket kompis med dåvarande statsminister Göran Persson (S) och hamnade i kylan. Fick jobb på Utbildningsradion. Och vem lyssnar på den numera?!

Idag är Fichtelius pensionär och lägger tydligen ut små förnumstiga filmsnuttar på twitter.

Nu har Fichtelius läst på och borstat av sin klassiska (kvasi)bildning, som – visar det sig – inte räcker så lång. Eller också struntar han i att berätta om hur Homeros’ kända historia Odyssén faktiskt slutar. Inte handlar det bara om att man skall vara gästfri och hygglig mot främlingar i nöd.

Det blir helt enkelt förkvävande förnumstigt och tillrättalagt kring migrationen, när Fichtelius sksll dra sina långsökta liknelser. Tiden har sprungit ifrån honom och andra politiskt korrekta tyckare i deras elfenbenstorn.

Tiden har också sprungit ifrån alla dem som fortsatt predikar tolerans och generositet och gör handhjärtan mitt i terror, dödliga gängkrig, gängvåldtäkter, våld på akutmottagningar, rån mot barn, månadslånga väntetider på tandvård, remisser till sjukhus i Estland eftersom ’världens bästa svenska sjukvård i toppklass’ inte levererar, mitt i kommuner på ruinens brant.

Fichtelius och hans kolleger, som i decennier har styrt och ställt med statliga media och censurerat verkligheten är ute, passé – dåtid! Historia! De försöker hävda sig, men de är körda. Borta. Inaktuella och bara oändligt tröttsamma – dessa uppblåsta, självgoda pretton!

Så här: De flesta av oss hjälper förstås en människa i nöd. De flesta välkomnar också den främling som vill jobba och bli en del av vårt samhälle. Fattas bara. Men om främlingen vill ta över vår egendom, låta oss betala kalaset och kräver att få leva på det vi har dragit ihop, då plockar vi fram långbågen. Precis som Odysseus gjorde när snyltgästerna år efter år friade till hans hustru Penelope.

Annons

Och, Erik Fichtelius, den mångförslagne konung Odysseus dödade dem alla och tog därefter tillbaka det som var hans. Så slutade historien, ur vilken vi ännu kan lära oss mycket.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!