Inga Prideflaggor i Sölvesborg – och förhoppning att de försvinner i Ronneby

Inga Prideflaggor i Sölvesborg – och förhoppning att de försvinner i Ronneby

Prideflaggan hissas inte längre på stadshuset i Sölvesborg. Kommunalrådet Louise Erixon (SD) säger, att flaggning på kommunala byggnader skall ske på ett traditionellt sätt och där ingår inte Prideflaggan. BLT rapporterar.

’För oss är traditionen viktig, och jag vet att många av våra äldre kommuninvånare delar den uppfattningen.’ Det säger Erixon till tidningen.

Sölvesborg leds av ett samstyre, som består av SD, KD, M och det lokala SoL-partiet. Deras beslut att stoppa Prideflaggan får dock kritik från oppositionen.

Även i Ronneby vill Sverigedemokraterna stoppa Prideflaggan.

’Det är en flagga som inte skall hänga i våra flaggstänger. Prideflaggan är från början politisk. Skall vi ha andra politiska flaggor i våra flaggstänger? Jag tycker att vi skall vara strikta och traditionella.’ Det säger gruppledaren Nicolas Westrup (SD) i Ronneby.

Ronneby håller nu på att ta fram en ny flaggpolicy och Kenneth Michaelsson (C) från ’Ronnebyalliansen’ säger: ’Vi vill kunna flagga med andra nationers flaggor om vi har besök eller i samband med Prideveckan. Därför behöver vi uppdatera till nya riktlinjer’.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!