Skola i Trollhättan utrymd efter bombhot

Skola i Trollhättan utrymd efter bombhot

Delar av en skola på Skogshöjden i Trollhättan utrymdes på tisdagmorgonen efter det att en misstänkt bomb hade hittats på Torngatan i närheten. Nationella bombskyddet var på plats. Det rapporterar SVT.

Annons

Polisen utrymde närliggande lägenheter. Eleverna i årskurs 7-9 på Skogshöjdens skola i närheten, fick alltså utrymma skolan. De skulle flyttas till en annan skola för att bli hämtade av föräldrar. Årskurs 4-6 berördes inte.

Men flytten blev aldrig av. Man bedömde att barnen var säkrare inomhus. Föräldrar uppmanades istället att hämta barnen.

En förundersökning har inletts rörande grovt olaga hot samt brott mot brandfarliga och explosiva varor.

Strax efter klockan halv elva på förmiddagen meddelade polisen, att det misstänkta föremålet var säkrat och att det skulle undersökas av tekniker innan det forslades bort från platsen. Ingen person har kommit till skada. Ingen person är gripen.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!