Stockholmsliberalerna har otur när de tänker till…

Stockholmsliberalerna har otur när de tänker till…

Jan Jönsson (L) är socialborgarråd i Stockholm. Han har tänkt till ordentligt. Han tycker, att man skall skriva brev till IS-terrorister som kommer till Stockholm. Och han tror, att det skulle gå att få bukt med gängkriminaliteten genom att ’utmana de manliga könsrollerna’. 

Annons

Heureka! Ibland vet man inte om man skall skratta eller gråta…

Jan Jönsson tillhör det här gänget med mjukisar som hellre förebygger än straffar. De tycker att kriminaliteten skall stävjas genom att ungarna går i skolan och får bra betyg. Lysande! Men de har inte funderat på varför kidsen istället väljer att langa knark och råna jämnåriga.

OK, vi skall inte raljera för mycket. Visst är förebyggande åtgärder bra. Man de är långsiktiga. Det handlar om resultat som ligger decennier framför oss. Och har vi problem här och nu, heter lösningen: Straff – lås in!

Det skall inte vara så – som ’Uppdrag granskning’ lyfte fram – att en unge har blivit haffad av polisen över tvåhundra gånger och ändå skroderar om att han inte ångrar sig. Och följdriktigt ännu inte är inlåst.

Men vissa makthavare är helt enkelt ute och cyklar. De framhärdar i mjukistänket. Och de har helt fel! De är olämpliga att styra och ställa i samhället för de kan inte uppfylla det grundläggande krav medborgarna har rätt att ställa: Säkerhet och ordning och reda!

Pojkar är pojkar. Män är män. De flesta kan behärska sig och det finns sociala spärrar hos nio av tio. Den tionde kan man oftast integrera. Men en liten del är förtappad. Det går helt enkelt inte att göra någonting åt dem. Och om samhället där de bor dessutom har förvandlats till en storstadsdjungel, då är det ofta kört.

Vi har sett detta i decennier. Det har bara blivit värre för att nu på senare år tokeskalera med rena eldstrider på gatorna.

Annons

Släpp nu till att börja med alla utopiska tankar om snabba förebyggande åtgärder. Så länge buset strövar fritt, är de totalt meningslösa. Det finns en lösning: Handboja och lås in! När det är gjort, kan vi börja fundera på att göra om och göra rätt.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!