Socialdemokraterna skenspårar

Socialdemokraterna skenspårar

Kommunalrådet Jimmy Jansson (S) i Eskilstuna verkar ha fått nog. Han vill inte ha fler migranter till kommunen. Eskilstuna går – liksom en betydande del av Sveriges kommuner – på knäna. Jansson vill sätta ett tak på migrationen. Det låter bra, men faran är att han bara är en del av en socialdemokratisk skenspårning.

Annons

Visst: Jansson har helt rätt. Men han verkar också otroligt ensam i S-ledet.

Inte ens kollegan i Norrköping Lars Stjernqvist (S), som förvisso är inne på samma spår, vågar gå ’all in’ och föreslå ett tak. Den heliga asylrätten sägs vara i vägen. Tyvärr. NB frågade nämligen Stjernkvist härom dagen.

Det märkliga är att den internationella asylrätten inte verkar påverka våra nordiska grannländer. De har en betydligt mer restriktiv migrationspolitik än Sverige…

Det kommer att ta åratal att eventuellt baxa Socialdemokraterna en bit i rätt riktning, men faran är att S är förlorat. Slagsidan åt andra hållet är för stor och svår för att någon skall orka dra upp skutan på rätt köl igen.

Att Jimmy Jansson har rätt båtar alltså föga. Hur äkta hans uppfattning än är.

Och skall man vara konspiratorisk: Möjligen är det hela bara en S-manöver för att föra väljarna bakom ljuset. En skenspårning för att försöka inbilla oss att S äntligen håller på att svänga. Ygeman var en sådan skenspårning 2016.

Minns ni Anders Ygeman, som med allvarlig min pratade om att uppåt 80.000 illegala migranter inte hade i Sverige att göra? Klart ni minns! Men hur många av de 80.000 är förpassade idag? Och vad hade för övrigt 20.000 poliser kunna göra mot fyra gånger så många?!

Annons

Jo, det lät bra när Ygeman med bekymrad min pratade om det. Men inget hände förstås. Det var bara snack.

Många av oss trodde nog, att S skulle dra i nödbromsen och svänga, när man såg att socialförsäkringssystemet höll på att braka ihop. Men det blev inte så. Partiet sitter ohjälpligt fast i sitt beroende av en drös småpartier som har en totalt utopisk uppfattning om migrationens välsignelser.

Återigen: Vi tror visst, att Janssons uppfattning är äkta i sak, men med mindre än att samtliga kommuner sätter sig på tvären i detta kommer inget att ske. Jansson är bara en del av det stora regeringspartiets försök att föra oss alla bakom ljuset och försöka hålla kvar väljare, som man nu åter riskerar att förlora – exempelvis till SD.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!