Stenregn i Uppsala över SVT-reportrar

Stenregn i Uppsala över SVT-reportrar

Ett team från SVT Uppsala utsattes för stenkastning på onsdagkvällen. Teamet var på plats i Stenhagen i västra Uppsala för att rapportera om planerna på ett islamiskt center i området. Det rapporterar SVT.

Annons

SVT:s team träffade två representanter för den s k Dawastiftelsen, som äger marken intill Stenhagsvägen, där de vill bygga en islamiskt center. När gruppen gick till platsen där centrumet skall byggas, för att filma en intervju, landade flera större stenar intill dem på marken.

Ingen blev träffad. Men när SVT-teamet återvände till parkeringen var en av bilarna saboterad – en stor sten hade kastats genom bakrutan och däcken var uppskurna.

’Då gick vi tillbaka till dungen och såg att det inte var kottar som fallit utan stenar, de största stora som knytnävar, som någon kastat på oss.’ Det säger reportern Daniel Legue. ’Det känns trist att det händer – vi var där för att göra vårt jobb…’

Polisen kom till platsen och händelsen är rubricerad som försök till grov misshandel och skadegörelse. Ingen misstänkt är gripen. Bilen bärgades från platsen.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!