Våldtagna flickor anses ha dragit skam över familjen

Våldtagna flickor anses ha dragit skam över familjen

Just nu pågår en våldtäktsrättegång i Västsverige. De målsägande flickorna skall ha våldtagits under flera år av en nära bekant till familjen. När en av flickorna gick till polisen utsattes hon för hot. Hon anses ha dragit skam över såväl familjen som den åtalade. P4 Väst rapporterar.

Åklagaren Katarina Olsson menar, att barnen har varit i en utsatt situation. På grund av familjepåtryckningar har de inte vågat larma polisen förrän efter lång tid. Först när flickorna blev myndiga vågade de göra en polisanmälan mot den nu misstänkte mannen.

Våldtäkterna inleddes av mannen – en nära vän i familjen – när flickorna var runt tio år gamla och pågick sedan i flera år. Enligt åklagaren försökte en av flickorna redan för flera år sedan berätta om övergreppen. Flickans styvmor förbjöd henne då att tala om saken, eftersom det skulle skada familjens anseende.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!