Kampen för vår livlina – mot horder av livsstilsaktivister

Kampen för vår livlina – mot horder av livsstilsaktivister

Igår talade Greta Thunberg i New York, påhejad av euforiska reportrar från svensk skattemedia. Samtidigt genomfördes en manifestation för den svenska glesbygden på Sergels torg i Stockholm. Gissa hur många SR- och SVT- journalister som rapporterade därifrån…

Annons

Jodå, viss medietäckning stod SVT för. Men i samma inslag berättade man, att det även pågick en klimatstrejk på en annan plats i Stockholm. Det var alltså svårt för alla de arga glesbygdsborna att bryta igenom mediebruset och plocka agendamedias uppmärksamhet från livsstilsaktivisterna.

Bensinupproret 2.0 inkluderar numera fler grupper, som vill rikta sitt missnöje mot regeringens glesbygdspolitik. I den nya paraplyorganisationen ”Uppror” ingår Inlandsupproret, Sjuksköterskeupproret, Försäkringskassanupproret, Din framtida pension och Folkets röst.

Sammanlagt fanns ett 1.000-tal personer på plats med gula västar och plakat på Sergels torg. Ändå inte så illa med tanke på att glesbygdsfrågor ter sig rätt ointressanta för stockholmare. Har man alla tänkbara kommunikationer, behöver man inte en bil.

Men det behöver man ute i landet och därför har bara Bensinupproret 2.0 på Facebook samlat drygt 630.000 följare. De flesta, får man anta, människor som bor så fjärran från kollektivtrafik och för vilka bilen bokstavligt talat är en livlina.

Och eftersom alla vi som bor på landet inte kan vara utan vår livlina, kan regeringen också fortsätta att lägga bensin- och dieselskatt på oss. Vi betalar för att vi måste ha bilen för att köpa mat, fara till arbetet, köra till apoteket…

Och när vi gör det vi måste – tar bilen för att överleva – drar vi in 24 miljarder årligen till statskassan bara i momspengar. Pengar som går till skattefinansierade media och löner till deras journalister. Journalister som ägnar sig mer åt agendor och livsstilsaktivism.

Så det där med att få ned drivmedelsskatten en krona eller två kan vi nog glömma. De pengarna vill regeringen istället ge till  skatteavlönade reportrar, som ger blanka fasen i landsbygdens problem men jublar åt en udda flickunge och hennes hejarklack i en av modern tids största PR-kampanjer.

Annons

Och vi landsortsbor fortsätter snällt att betala alltmedan de klår oss på skatt. Vi har ju ingen val – bara en buss som går två, tre turer per dag på udda tider. Men på Manhattan går de utsända murvlarna i spinn när aktivisterna jazzar omkring. För våra pengar.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!