Soros satsade 4,3 miljarder på migrationsströmmen till Europa

Soros satsade 4,3 miljarder på migrationsströmmen till Europa

Andreas Swedberg, partner på NB Nyhetsbyrån, fortsätter sin serie kring migrationsströmmarna till Europa. I detta avsnitt visar han hur organisationer som stått den internationelle affärsmannen George Soros nära har påskyndat asylflödet:

I tre delar har jag behandlat hur invandringen har sett ut från år 1989 fram till år 2017. I de vittnesmål som jag redogjort för om invandringen de senaste decennierna har det framkommit att migranterna haft information om vårt land redan innan dom kommit hit.

Vi har också konstaterat att merparten av dom som har kommit till Sverige de senaste 30-40 åren aldrig har varit flyktingar. Varifrån har dom då fått sin information, och av vem?

Migranterna som anlände till Grekland år 2015 på människosmugglarbåtar fick en ”migranthandbok” fylld med tips, kartor, telefonnummer och råd om hur man tar sig till Europa. Bland avlagda flytvästar och punkterade gummibåtar upptäckte Sky News en trasig kopia av den unika reseguiden, av vilken man har spridit miljontals.(https://news.sky.com/story/sky-finds-handbook-for-eu-bound-migrants-10346437).

Guiden är skriven på arabiska och innehåller telefonnummer till organisationer som kan hjälpa migranter, som Röda korset och UNHCR. De organisationer som står bakom guiden är WatchTheMed och w2eu, vilket senare betyder ”Välkommen till Europa”.

Sonia var volontär för WatchTheMed och sa till Sky News att ”aktivister från vårt nätverk distribuerar guiderna gratis i Turkiet”. Guiden distribuerades till migranter när de når land på Egeiska öarna, Aten och andra grekiska städer.

Organisation bakom ”Welcome to Europe” är Open Society, vars frontman och ägare är George Soros. George Soros har inte gjort någon hemlighet att han investerat stora pengar för att hjälpa migranter att ta sig till Europa. År 2016 skrev han en debattartikel som publicerades i The Wall Street Journal, att han satsar motsvarande 4,3 miljarder kronor på att hjälpa ”flyktingar”.(https://www.di.se/nyheter/george-soros-satsar-43-miljarder-pa-att-hjalpa-flyktingar/)

År 2017 gick Mastercard ut med ett pressmeddelande där man annonserade sitt samarbete med George Soros för att ”katalysera och accelerera den ekonomiska och sociala utvecklingen för sårbara grupper i världen, särskilt flyktingar och migranter”. (https://newsroom.mastercard.com/press-releases/mastercard-and-george-soros-to-explore-private-sector-solutions-to-societal-challenges/)

I oktober 2018 uppdagas att FN:s stödorgan för migranter (UNHCR) och EU samarbetar med MasterCard för att förse illegala migranter med förbetalda kreditkort för att finansiera sin resa till Europa. Detta rapporterades av den slovenska nyhetsleverantören Nova24.

TV-redaktören, Ninoslav Vucetic, delade då en bild på Twitter som visade ett MasterCard med EU:s och UNHCR: s logotyper på. Det är inte fastställt om pengarna som har bekostat korten tillhandahållits av MasterCard eller av Soros, eller om de kommer från UNHCR: s internationella stödbudget.

Samma bild som visas i tweeten av Vucetic finns också i olika rapporter från UNHCR, där det förklaras hur man stöder migranter som anländer till södra Europa för att ta sig vidare norrut.

Andreas Swedberg

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!