Två skottlossningar i norra Stockholm – två skadade

Två skottlossningar i norra Stockholm – två skadade

Polisen i Stockholm fick under natten till lördagen hantera två olika skottlossningar. Ett radhus i Kista besköts med flera skott, och bara någon timme senare kom larm om skottlossning vid en restaurang i Märsta. Vid restaurangen påträffades två skottskadade personer. De skottskadade personerna fördes till Karolinska universitetssjukhust för vård. Båda skottlossningarna utreds av polisen som försök till mord.

Annons

Strax efter klockan 01 larmades flera polispatruller till Kista. Ett radhus i stadsdelen hade då beskjutits med flera skott. Ingen person träffades av eldgivningen, men flera skott träffade bostaden. Polisen kunde på platsen säkra flera tomhylsor och annan teknisk bevisning. Platsen var avspärrad för en kriminalteknisk undersökning under en stor del av natten. Beskjutningen av bostaden i Kista utreds som försök till mord alternativt försök till dråp.

Vid 02:30-tiden kom ännu ett larm om skottlossning från de norra länsdelarna. Två personer hade då skjutits utanför restaurang Vivamus i centrala Märsta. Flera resurser från ambulanssjukvården, bland annat en ambulanshelikopter, sändes till platsen tillsammans med ett stort antal polispatruller. Vid polisens och ambulanssjukvårdens framkomst påträffades två skottskadade personer, varav en var svårt skadad.

Polisen spärrade av ett större område i närheten av Märsta station efter skjutningen. Spår från skjutningen kunde säkras på platsen och polisen hävde avspärrningarna på lördagsmorgonen. Gärningsmannen eller gärningsmännen ska ha flytt från platsen efter skjutningen. De skadade fördes till Karolinska sjukhuset för vård, där den svårast skadade opererades under natten. Skadorna ska inte vara livshotande.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!