500 forskare till FN: Det finns inget extremt klimathot

500 forskare till FN: Det finns inget extremt klimathot

Andreas Swedberg, partner i NB Nyhetsbyrån, presenterar idag en skrivelse till FN. Ett nätverk av hundratals forskare, vilka ifrågasätter profetiorna om ett extremt klimathot, ligger bakom:

Ett globalt nätverk med mer än 500 kunniga och erfarna forskare, yrkesverksamma inom klimat och relaterade områden, skrev den 23 september i år ett brev till FN, där man skriver att det inte finns något extremt klimathot.

Nätverket heter European Climate Declaration, och brevet är undertecknat av 14 internationella ambassadörer ur nätverket.
Brevet går att läsa i sin helhet här:
https://clintel.nl/wp-content/uploads/2019/09/ecd-letter-to-un.pdf

”Klimatvetenskapen bör vara mindre politisk, medan klimatpolitiken borde vara mer vetenskaplig”, skriver dom i brevet. ”Forskare borde öppet ta itu med osäkerheterna och överdrifterna i sina förutsägelser om global uppvärmning, medan politiker obevekligt ska räkna de verkliga fördelarna såväl som de föreställda kostnaderna för anpassning till den globala uppvärmningen och de verkliga kostnaderna och de föreställda fördelarna med att mildra klimatet.”

Forskarna understryker vikten av att inte skynda på med enormt dyra klimatåtgärder innan de är helt klargjorda av fakta. ”Det finns inga statistiska bevis för att den globala uppvärmningen intensifierar orkaner, översvämningar, torka och liknande naturkatastrofer eller gör dem mer frekventa”, förklarade de. ”Koldioxidbekämpningsåtgärder är dock lika skadliga som de är kostsamma. Till exempel dödar vindkraftverk fåglar och fladdermöss, och palmoljeplantager förstör regnskogens biologiska mångfald”.

Undertecknarna av förklaringen insisterar också på att den offentliga politiken måste respektera den vetenskapliga och ekonomiska verkligheten och inte bara återspegla dagens frenesi i form av påhittat klimathot för att väcka en opinion mot ett klimathot som är kraftigt överdrivet. ”Det finns ingen klimatnödsituation. Därför finns det ingen anledning till panik och larm”, konstaterar de. ”Vi motsätter oss starkt den skadliga och orealistiska koldioxidpolitiken som föreslagits för år 2050”.

”Om bättre tillvägagångssätt dyker upp vilket det säkert kommer göra, har vi gott om tid att reflektera och anpassa oss. Målet med den internationella politiken bör vara att tillhandahålla tillförlitlig och prisvärd energi hela tiden, och över hela världen, säger de. I synnerhet kritiserar forskarna de allmänna cirkulationsmodellerna för klimat som den internationella politiken för närvarande grundar sig på som ”olämpliga för deras syfte”.

”Därför är det grymt såväl att förespråka förvirring av miljarder på grundval av resultat från sådana omogna modeller”, föreslår de. ”Den nuvarande klimatpolitiken undergräver på ett grovt sätt det meningslösa ekonomiska systemet och sätter liv i fara i länder som nekas tillgång till prisvärd och kontinuerlig elkraft.”

”Vi uppmanar er att följa en klimatpolitik baserad på sund vetenskap, realistisk ekonomi och sann oro för dem som skadas av dyra men onödiga försök till mildring”, förklarar de.

Brevet är undertecknat av följande ambassadörer:
Professor Guus Berkhout The Netherlands
Professor Richard Lindzen USA
Professor Reynald du Berger French Canada
Professor Ingemar Nordin Sweden
Terry Dunleavy New Zealand
Jim O’Brien Irish Republic
Viv Forbes Australia
Professor Alberto Prestininzi Italy
Professor Jeffrey Foss English Canada
Professor Benoît Rittaud France
Morten Jødal Norway
Professor Fritz Vahrenholt Germany
Rob Lemeire Belgium
Monckton of Brenchley UK

Andreas Swedberg

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!