Trump, Trump, Trump… Biden…

Trump, Trump, Trump… Biden…

Trump, Trump, Trump… Trumpetar de ut. Ett par, tre kvinnliga journalister från mainstream-media pratar USA. Eller snarare Trump. Det handlar om en riksrätt i vardande, som kanske blir av – eller inte. Processen är lång och spekulationerna förstås många.

Annons

Upprinnelsen är ett telefonsamtal i juli i år mellan president Trump och hans ukrainske kollega. Trump ville tydligen, att Ukraina skulle gräva i en misstänkt korruptionshärva där en av nästa års troliga presidentkandidater, Joe Biden, kan vara inblandad. I alla fall tycks Bidens son ha blivit ertappad med fingrarna i syltburken.

Men agendajournalisterna i Sveriges Radio tjatar på om Trump och spekulerar i vad som nu händer. Man jämför honom med Bill Clinton och Richard Nixon. Båda på sin tid i blåsväder. Den senare så till den grad efter Watergate, att han avgick mitt i sin andra period 1974.

Och det hoppas nu förstås agendajournalisterna att också Donald Trump skall tvingas göra. Trump, Trump, Trump…

Men upprinnelsen till hela denna senaste svenska fixering vid Trump (den känns sjuklig vid det här laget) är alltså egentligen oegentligheter som demokraten Biden kan vara inblandad i. Visst hade det väl varit bra mycket intressantare att få veta vad det gällde?! Men det fick vi inte.

I närmare en halvtimma malde murvlarna på om Trump och misstanken om att han skall ha försökt tubba Ukrainas regering att kolla upp Biden. Något som förstås kunde komma att påverka demokraten Joe Bidens benägenhet att kandidera nästa år.

Men den vinkeln var tydligen mindre intressant, när man vädrar riksrätt mot Trump. Och så trumpetar man på. Och vi fick egentligen aldrig veta vad det var Biden skulle ha gjort. Men vi fick för sjuttioelfte gången lösa spekulationer kring Trump och hans fataliteter…

Men för att ni skall slippa ännu en bild på Trump, illustrerar vi denna artikel med demokraten Joe Biden. Vars öden och äventyr i Ukraina kanske egentligen vore intressantare att rota i. Men det lär aldrig svenska agendamedia göra.

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!