S-politiker extraknäckte som människosmugglare

S-politiker extraknäckte som människosmugglare

En socialdemokratisk kommunpolitiker från småländska Ljungby har avslöjats som människosmugglare. I en dold inspelning berättar mannen hur han ’fått ut’ flera personer och att det inte är svårt. Det skriver Expressen och SVT.

Annons

’Jag gör det här för pengar, jag vill ha pengar.’ Det säger politikern i den dolda inspelningen. Taxan är drygt 20.000 kronor för barn, drygt 30.000 för vuxna. Lån av pass ingår. S-politikern lade ut en annons på Facebook, där han erbjuder sig att smuggla personer från Grekland till Sverige.

Smugglingen sker med hjälp av äkta syriska pass med tillhörande svenska uppehållstillstånd och de erbjuds personer som liknar passinnehavarna. I inspelningen berättar politikern också, att han tidigare har ’fått ut’ hela sin familj och att hans motiv är ekonomisk vinning.

S-politikern lämnar nu politiken. En lokal företrädare för Socialdemokraterna har meddelat, att man inte har känt till mannens agerande och bekräftar att denne nu lämnar sina uppdrag.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!