Fem döda efter knivdåd i Paris

Fem döda efter knivdåd i Paris

Ett knivdåd har ägt rum på polishögkvarteret i centrala Paris. Fem personer, inklusive gärningsmannen, har dödats, enligt källuppgifter i flera franska medier. En av de dödade var polis. Det skriver Epoch Times.

Annons

Mördaren – en man i 45-årsåldern som för 18 månader sedan konverterade till islam – var anställd på polisen. Det rapporteras att mannen rörde sig genom polishuset och högg mot anställda innan han sköts till döds.

Dådet utreds än så länge som mord, inte terrordåd.

Tunnelbanestationen Cité i närheten har stängts och området kring polishögkvarteret i centrala Paris är avspärrat. Byggnaden evakuerades.

Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner har besökt brottsplatsen. Paris borgmästare Anne Hidalgo bekräftar, att flera personer har skadats allvarligt. ’Mina och Parisbornas tankar går främst till offrens familjer och närstående’, säger hon.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!