Sprängdåd i Ludvika – trapphus sprängskadat

Sprängdåd i Ludvika – trapphus sprängskadat

Polisen i Dalarna fick på fredagskvällen rycka till ett flerfamiljshus i Ludvika. Flera personer hade då larmat om en kraftig explosion i trapphuset. Explosionen orsakade kraftiga materiella skador i trapphuset, men ingen person skadades fysiskt. Polisen har skickat en enhet ur Nationella bombskyddet till Ludvika för att undersöka platsen.

Annons

Vid 19:20-tiden på fredagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till ett flerfamiljshus på Carlavägen i centrala Ludvika. Flera personer hade då hört en kraftig explosion i huset, och känt röklukt i sina lägenheter. SOS Alarm och polisen larmade ut flera enheter till platsen.

Räddningstjänsten var först på plats, och konstaterade att något hade exploderat i trapphuset. Det var då kraftig rökutveckling i huset, och räddningstjänsten vädrade ut röken. Ambulanspersonal tog om hand om ett antal chockade och upprivna personer, samtidigt som polisen spärrade av platsen. Händelsen utreds av polisen som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen har skickat en enhet ur Nationella bombskyddet till Ludvika för vidare teknisk undersökning. Man misstänker att någon har placerat ut en mindre sprängladdning i trapphuset. Polisen utreder vilka hotbilder som finns mot de boende i fastigheten.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!