Ny stor bilbrand i Tyresö

Hem Fokus Ny stor bilbrand i Tyresö
Ny stor bilbrand i Tyresö

Ett tiotal bilar förstördes vid en stor bilbrand i Tyresö, söder om Stockholm. Dessutom brandskadades en carport i branden. Under senare tid har Tyresö drabbats av flera, anlagda bilbränder.

Annons

Räddningstjänsten fick under natten till söndagen rycka ut till en större bilbrand i Tyresö. Vid 02:30-tiden larmades räddningstjänst och polis till Bagarsvängen i stadsdelen Öringe där flera bilar i en carport brann. Vid räddningstjänstens framkomst brann carporten samt ett tiotal bilar.

Carporten och ett antal bilar brandskadades svårt samtidigt som ett tiotal bilar totalförstördes i branden, som misstänks vara anlagd. Brandplatsen är avspärrad för teknisk undersökning.

Tyresö har under senare tid drabbats av flera och omfattande anlagda bilbränder. Ofta har bilbränderna anlagts efter polisinsatser mot gängkriminalitet i Tyresö. Även innan nattens brand i Öringe hade polisen varit aktiv mot gängkriminella.

Samtidigt som bilbranden i Öringe pågick försökte okända gärningspersoner tända eld på fritidsgården vid Nyboda skola i Tyresö. Ett fönster hade krossats och bensin hällts in i lokalen. Brottet avbröts av ett vittne som fick två gärningspersoner att fly på en moped.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!