Ny och större migrantvåg väntas från Mellanöstern

Ny och större migrantvåg väntas från Mellanöstern

Tyskland varnar för att Europa står inför en ny stormvåg av migranter – än värre än för fyra år sedan. Det är bara en tidsfråga. Detta om inte EU lyckas göra mer för att säkra de yttre gränserna. Det skriver brittiska The Times.

Annons

Det ser ut som att Turkiet förbereder en offensiv mot den kurdiska armén och faran ökar än mer, då USA planerar att dra tillbaka styrkor från regionen. I de kurdiska fånglägren sitter dessutom många IS-terrorister.

Horst Seehofer, den tyske inrikesministern, konstaterade vid ett besök i Grekland, att EU fortfarande saknar beredskap för ytterligare en stormvåg av i synnerhet illegala migranter. Detta efter miljoninvasionen 2015.

’Vi måste hjälpa våra europeiska partners ännu mer med att patrullera EU:s yttre gränser. Vi har lämnat dem ensamma alltför länge.’ Det sade Seehofer i en intervju med tyska Bild. Han tillade, att vi annars kommer att se en störtflod av migranter liknande den 2015 – eller ännu större.

Chrustopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!