Brandattentat mot skola i Tyresö

Hem Fokus Brandattentat mot skola i Tyresö
Brandattentat mot skola i Tyresö

Ett klassrum totalförstördes vid ett brandattentat mot Tyresö skola i Tyresö. Stora delar av skolan rökfylldes vid branden och stora delar av undervisningen kan behöva ställas in. En annan skola i Tyresö utsattes för ett liknande attentat natten till söndagen, men där kunde försöket att tända eld avbrytas av förbipasserande.

Annons

Tyresö skola i Tyresö strand utsattes under natten till tisdagen för ett brandattentat. En ronderande väktare upptäckte vid 03:25-tiden en fullt utvecklad brand i ett av skolans klassrum. Branden ska ha anlagts genom en krossad ruta och inkastad bensin.

Räddningstjänsten skickade styrkor från fyra brandstationer till platsen, och kunde snabbt få kontroll på branden. Vid 04-tiden var branden släckt. Klassrummet var dock totalförstört, och stora delar av skolan rökskadad. Det är osäkert om man kan bedriva någon undervisning i lokalerna under tisdagen.

Tyresö har drabbats av flera bränder under senare tid. Främst handlar det om anlagda bilbränder, men natten till söndagen försökte okända gärningsmän antända fritidshemmet vid Nyboda skola i centrala Tyresö. Försöket avbröts då av förbipasserande. Tillvägagångssättet var snarlikt nattens brandattentat mot Tyresö skola.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!